politi

KRIPOS ”PATRULJERER” I UTLANDET - men hva med tilstanden i Norge?

I en artikkel i VG av 8. august 2019: Straffedømt nordmann ansatt som politi i USA: Kripos slo alarm, kan vi lese om hvordan Norske Kripos ”patruljerer” i andre nasjoner for å sikre seg at straffedømte nordmenn ikke får jobb der de nå bor. At tidligere straffedømte polititjenestemenn i Norge får ny jobb i politiet, bryr derimot denne påtalemyndighet seg ikke om.

Politiet gikk fra mistillit til fullstendig tillit på bare timer

I et svært bilde av Høyblokka – hvor avdelingsdirektør Jan Gotaas hev seg ut av sitt kontor, eller fikk bistand, og endte sine dager på kantinetaket – ser vi politidirektør Odd Reidar Humlegård i lett passgang med dagens henleggelser trykket inn i en håndveske. Hva dette arrangementet skulle tjene til er ikke godt å vite.

Uansett. Hvordan kan det ha seg at 90 % av folket har tillit til politiet? Jo, det skinner igjennom i artikkelen.

Klespolitiet

I en artikkel i bladet Sunnhordland kan vi i dag lese at Ronny Larsen i Dåfjorden på Stord hadde lagt ut et bilde på sin facebookside, og at politiet hadde reagert med å møte mannsterke hjemme hos han, dette for å hente et klesplagg, og hvor de endog hadde truet med ransaking for å få fullført sitt oppdrag.

CORRUPTION IN LUXEMBOURG PART III - THE POLICE FORCE

Crimes – where to go with your complaints
When your life and property is at stake due to a crime, what do you do? You normally contact the police. So, what do you expect from the police, then? Instead of answering this for you, I refer you to the London police’[1] definition of its role and responsibilities:

NN vs Bergen politikammer

NN har i løpet av de siste årene vært utsatt for flere alvorlige overgrep fra politiet i Bergen. Siktelsen nedenfor er det hittil siste grove overtrampet. Hennes meget opprivende historie, ført i hennes egen penn, kommer nedenfor, men først må det skapes et lite bilde av miljøet situasjonen har oppstått i. Til Bergenspolitiet og et evt mishag over ubalanse i stoffet nedenfor er det å si: Når dagens medier ikke tør å ta i saker som virkelig er alvorlige, særlig på det nakne menneskelige plan, så kan man ikke forvente annet enn at de mennesker som virkelig er blitt tråkket på - som det viser seg å være mange av - og ikke har blitt hørt, nå benytter seg av muligheten til å nå ut til folket med sin historie.