Stoltenberg ønsker Hæren mot allmuen

Time to read
4 minutes
Read so far

Stoltenberg ønsker Hæren mot allmuen

Sat, 16/02/2013 - 20:42
Posted in:
0 comments

En 27 åring fra Oslo har i verste fall truet sin bror med å sprenge i filler Stortinget (den skarpe leser vil se at VG har kategorisert artikkelen som "utenriks" Ha!). Deretter har han blitt sirklet inn og fanget av Stoltenbergs terrorhær, og er samtidig – samme med sin familie – blitt forsøkt kværnet helt i stykker av norsk presse, hvor han bl.a. er blitt tildelt store laster både på det personlige så vel som det sosiale plan. Standard prosedyre.

 

Grunnlaget for å stenge av hele Oslo by og å skremme vettet av de allerede så ignorante og lettskremte stortingspolitikerne, er at vedkommende hadde tatt seg en sorenskriver (eller to) og antakeligvis satt og kjedet seg på bussen og derfor ringte til brutter'n sin for å fordrive tiden. I bussen satt det, som vanlig, lyttere. De har da heller ikke mye annet å foreta seg enn å lytte inn og se eller høre hva andre driver med. Hva ellers skal man gjøre på en buss, dersom man da ikke er av det mer kreative slaget som sitter og tegner eller skjærer fine mønstre i seter, vegger og tak, eller klarer å sove i noe som til tider kan fortone seg som en berg-og-dal-bane?

Stoltenberg og hans forgjengere har for lengst etablert et angiversamfunn, hvilket ikke er spesielt vanskelig å få til, bare man er ond og kreativ. Essensen ligger i å skape klasser og utøve påfallende forskjellsbehandling, og mye av jobben er da gjort. Alle er misunnelige på alt og alle, og skuler stygt på hverandre. Tidlig på 90-tallet hadde sosialdemokratene kommet så langt i dette arbeidet, at besteforeldre ikke lenger turte å røre sine barnebarn i frykt for at naboen kunne se dem gjennom vinduet og deretter ringe til tilsynsmyndigheten (barnevern og politi). At Norge blir kaldere og kaldere, ikke bare klimamessig sett, men sosialt og menneskelig, kan man helt klart takke den sosialdemokratiske (kommunistiske) ideologi for.

Jens Stoltenberg går inn i valgkampen med så å si ingen våpen, bortsett fra alle pengene han har rappet fra dere. Han er på vei ut, og vet det. Derfor skal han nå vise styrke, ikke bare blant sine utenlandske ”venner”, men også blant den delen av befolkningen som suller rundt takket være den ovennevnte ideologi. Det er da også denne delen av befolkningen som lar seg skremme av nær sagt alt, lar det være opp til Stoltenberg å tenke, og kjøper VG eller Dagbladet for å søke tilflukt eller råd.

For mange år siden, det må ha vært på slutten av 1990-tallet, fortalte Einar Riis meg at Kina-Hansen på fullt alvor hadde sagt til ham over telefonen at han skulle bombe Høyesterett. På det tidspunktet hadde han allerede kjøpt seg en skuddsikker Hummer som han da også kjørte meg hjem med en natt etter et besøk på Bagatelle den gang Hellstrøm regjerten. Under middagen, eller om det var i bilen på vei hjem, fikk jeg da også høre av ham selv, at jo, Høyesterett skulle bombes, fra luften. Jeg mener også å ha sett et brev som han kan ha skrevet hvor bombetrusselen fremkom – men her kan jeg altså ta feil, for det kan like mye være Einar Riis som har skrevet dette i ett av sine maleriske brev til statsadministrasjonen.

Bl.a. fordi aksjonen skulle skje fra luften, tok jeg selvsagt ikke Kina-Hansens uttalelse som en trussel eller bokstavelig. Det var – slik jeg så det – en helt legitim meningsytring om landets Høyesterettsdommere, en ytring som var spesielt rettet mot tidligere regjeringsadvokat Hans M. Michelsen, som på sin grove bergensdialekt skal ha sagt noe slikt som: Ja, hun skulle no dø likevææl , og dermed blottet en bit av sin personlighet da han fikk Hansens kondolanse etter konens bortgang.

Hvorfor reagerte ikke servitørene, telefonavlytterne eller Høyesterett da Hansen løftet på sløret og sa hva han mente om den gjennomkorrupte institusjonen; Høyesterett?

Jeg tipper at Jens Stoltenberg vil si; fordi han ikke har injurierende kraft . Dette er et uttrykk som Stoltenbergerne og hans følgesvenner benytter mot dem som faktisk er farlige for det sittende regimet. Hansen hadde det virkelig i seg, og han hadde ressurser.

At den eminente og alltid on-the-top-of-it-terrorstyrken (som Norge ikke har behov for) gikk til krig mot en stakkers mann i Oslo her forleden, betyr ikke at vedkommende er farlig, antakeligvis tvert imot. At de med liv og lyst likevel gjør dette, har sin årsak i helt andre ting, bl.a. at de lavere deler av denne styrken faktisk går rundt og tror at de er under en konstant trussel, at Norge er et terrormål, at al Qaeda – med hovedkontor i en kaninhule et sted i Afghanistan – har tenkt å angripe Norge, at verden kommer til å gå under og at Norge går først, osv. Det nordmenn virkelig burde frykte, langt mer enn hypotetiske eller av-sine-egne opptrente terrorister, er landets ledelse, hvis plan er å kontrollere folket gjennom frykt. Dette er den virkelige terror, ikke den kaninhullterroren (som jo i realiteten er et resultat av de ”store” statslederers internasjonale virksomhet) som vi til daglig ser rundt omkring.

Jeg ser av andre artikler i dag at bl.a. Dagbladet plutselig har oppdaget at det kanskje strider mot Grunnloven (dvs, at det er ulovlig) å la forsvaret bistå politiet, eller mer korrekt; sette hæren inn mot folket. Dette spørsmålet ble avklart av Professor Carl August Fleischer tidlig på 80-tallet. Den gang – mener jeg å huske – hadde regjeringen bestemt seg for å låne militært transportutstyr for å fjerne demonstranter som hadde lenket seg fast og satt seg imot Gro Harlem Brunt Lands ødeleggelser der oppe i Alta. Regjeringen sørget først for å innhente en juridisk betenkning over problemet, og lyktes med den. Det er selvsagt beklagelig at jeg ikke husker hvem som signerte denne. Uansett så har nok en og annen jurist i justisdepartementet sett hvor galt dette kunne bære hen, og man bestemte seg da for å innhente en second opinion, fra professor Fleischer. Sistnevnte slo fast det motsatte, nemlig at en slik handling ville være i strid med Grunnloven. Husk at det her var snakk om lån av transportmidler fra militæret. I dag er det snakk om å sette spesialtrenede styrker – som så vidt jeg har forstått for tiden ikke har noe oppdrag og følgelig går og sparker i grusen – inn mot hele folket.

Hvorom allting er, må man spørre seg om det virkelig er behov for å sette inn hærens elitetropper mot allmuen, hver gang noen fra dette lag skulle være så uheldig å bli overhørt akkurat når et noe spenstig ord faller? Hva er det som skjer der oppe for tiden? Har dere gått helt av skaftet? Selv ikke en ny Breivik-aksjon vil fordre bruk av en hær. Det burde være den enkleste sak i verden å holde orden i samfunnet med en alminnelig adekvat politistyrke. Og, dersom én eller to skulle skjære ut, hvilket jo kan skje i de beste stuer – så får man sette politiet inn, ikke hæren.

La meg kort gå tilbake til det å holde orden i samfunnet. Det er selvsagt ikke bare politiet som er ansvarlig for å holde samfunnet i orden, og som derved – forhåpentligvis – kan hindre anarkistiske tilstander fra å blomstre. Et annet viktig moment her er rettferd, eller likebehandling. Altså, fravær av forskjellsbehandling. Mange av dere har ikke sett det enda, men Stoltenbergerne har utviklet en (politisk) ekspertise i å skape klasser og å drive forskjellsbehandling på alle nivåer hvor staten møter folket og på arenaer hvor borgerne møter hverandre, og med dette bringer han frem kvaliteter som finnes hos ethvert oppegående menneske, kvaliteter som kan være altødeleggende for samfunnet. Et samfunn i balanse vil fungere omtrent som en menneskekropp i balanse. Et slikt scenario ønsker ikke sosialdemokratene.

 

Ha en fin dag.

 

Herman J Berge
I eksil

Nuku'alofa