DnB, gjør aldri noe ulovlig?

Time to read
less than
1 minute
Read so far

DnB, gjør aldri noe ulovlig?

Mon, 26/10/1998 - 14:18
Posted in:
0 comments

Det er en ren fornøyelse å lese om DnB og selskapets alt tiltagende tilstedeværelse i medienes lys. Nå sist i Aftenpostens morgennummer 26 oktober 1998, bedyrer DnB's informasjonsdirektør, Jarl Veggan at; "-Vi ville aldri finne på å kapre et skip, finne på noe som er ulovlig."

Av Herman J. Berge

Argumentasjonen sier sitt. DnB bedyrer altså at banken aldri ville finne på å kapre skip, enn si gjøre noe ulovlig. Det minner om liflig musikk, men kan man tro banken?

Våren 1975 tvang banken, den gang med Kong Johan Melander bak spakene, rederiet Olsen & Ugelstad til å pantsette en båt rederiet ikke eide. Båten er den etter hvert så kjente "Sognefjell", som gjennom en avtale var overført til Amelia Riis. Hør bare hva banken med daværende juridisk sjef hr.adv. Harald Arnkværn, uttalte om forholdet:

"-…det er vel ikke tvilsomt at rederiet ved denne pantsettelsen foretar en muligens rettsstridig handling mot fru Riis, men dette får så være gjenstand for en erstatningssak fra hennes side mot rederiet."

DnB vet at handlingen er rettsstridig, og de tvinger sågar rederiet til å utføre handlingen. Sognefjell ble pantsatt. Banken går altså inn for en ulovlig handling med alle øyner vidåpne.

Kong Melander uttalte i ettertid at; "-Noe måtte vi jo legge labbene på."

Kan man tro DnB på deres ord at de ikke kaprer skip, og at de ikke finner på noe som er ulovlig, etter dette