May 2014

Norsk veistandard er viktigere enn norsk rettsstandard

I det siste har VG forsøkt å øke lesertallet med å bombardere leserne med angrep på Statens vegvesen. Vegvesenet, eller nærmere bestemt dets ulykkesanalysegruppe, har tydeligvis – siden 2005 – laget rapporter etter alvorlige trafikkulykker. I stedet for at disse rapportene har kommet til nytte bl.a. som dokumentasjon i bildrapssaker for domstolene, har veivesenet stuet dem bort i sine utilgjengelige arkiver. Hva var da poenget med granskingskommisjoner og rapporter?

DOMMER GÅR FRI – NORTHUG FÅR SVI

Skientusiasten og artisten Petter Northug har altså kjørt i fylla og var allerede – etter bare noen timer i mediebildet – blitt forespeilet total undergang og 60 dager i fengsel av landets pratesyke jussekspertise og andre bedrevitere. Ser vi på avisoverskriftene er denne saken behandlet etter helt tradisjonelt mønster; overkill. Til og med svenskene reagerer, hvor de uttaler at de er helt i sjokk, og at de trodde at Petter var smartere.

Bertelsen-saken – misforstått av pressen

Mobberne i Bergen tingrett
Jeg snakket en del med Bertelsen i 2002-2003, og allerede den gang fortalte han meg hvordan tingrettens dommere hadde frosset han ut og hvor han eksempelvis ble sittende og spise sine måltider, alene. Det er neppe den yrkesgruppe som samler flere psykopater enn dommerstanden, og faller man først ut med et kobbel av denne karakter, er slaget egentlig tapt før det har begynt. Jeg har sett hvordan dommere kan mobbe parter, og kan lett forestille meg hvordan disse dommerne mobber sine egne kolleger.