Norske Skogs salg til Ulvig/Kiær/Mæle skal gjennomgås av landbruksministeren

Time to read
1 minute
Read so far

Norske Skogs salg til Ulvig/Kiær/Mæle skal gjennomgås av landbruksministeren

Tue, 27/08/2013 - 11:33
Posted in:
0 comments

24. oktober 2011 redegjorde jeg for hvordan finanskobbelet Ulvig/Kiær/Mæle/Spetalen svindlet til seg skogene i Nord-Trøndelag, rett foran nesa på grunneierne i fylket, og med god bistand fra ordføreren i konsesjonskommunen, Knut Berger, som like etter at konsesjonen var i boks lot seg engasjere av Ulvig/Kiær, og som like etter at neste trinn i raketten var løst ut (høyesteretts avgjørelse i 2006), lot seg engasjere av Mæle/Spetalen. Uten en god dose svindel og ikke minst en korrupt ordfører - Ulvig/Kiær og Mæles senere daglige leder - ville kobbelet aldri ha lykkes. Saken skal nå granskes av landbruksminister Vedum.

Berger hoppet altså bokstavelig talt fra hest til hest. Dere bør absolutt lese artikkelen fra 24. oktober 2011, samt oppfølgeren; brev til Fylkesmannen i Nord-Trøndelag av 14. november 2011. Dette er svindel på meget høyt plan, ren svindel.

I forbindelse med et fjellandbruksseminar i Lierne 20. august 2013, hvor landbruksminister Trygve Slagsvold Vedum deltok, delte grunneier Arild Lundquist dette kjekke dokumentet ut til deltakerne. Etter at seminaret var over, ble det tid til et kort møte mellom Lundquist og ministeren (artikkelen i Namdalsavisa er fjernet), som personlig fikk overlevert det nevnte dokument, og som lovet å ta "saken" med seg hjem til departementet for å se nærmere på den.

Saken – Norske Skogs salg av skogene i Nord-Trøndelag – er meget alvorlig, hvor et kobbel av en blanding av finansakrobater og – hva Sp-general Liv Signe Navarsete mener er ”…det verste av dem som tror de kan ta seg til rette bare de har penger” – godseiere, har lurt og bedratt skogeierne i distriktet, den lokale og regionale pressen, Norske Skog og konsesjonsmyndigheten. For å kunne lykkes i svindelen har rettsvesenet blitt misbrukt til finanskobbelets fordel, og domstolene har villig vekk latt seg forføre av denne gjengen.

Landbruksministeren har jo kun et realistisk alternativ å velge mellom her, og det er å skjære igjennom og oppheve kommunens og fylkesmannens vanvittige behandling av saken, og slutte seg til anmeldelsen til ØKOKRIM. Men, vi vet jo alle hvor enkelt det er å være minister og å gjøre de riktige tingene riktig. Kan Vedum likevel bli den første?

 

Herman J Berge

In Exile

 

Nuku’alofa, Tonga