Gigantsak mot staten

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Gigantsak mot staten

Tue, 12/09/2000 - 14:53
0 comments

Etter at staten har hindret sakens fremme i 22 år, er det nå duket for maratonsak mot staten hvor bl.a. Statoil-sjef Ole Lund må vitne.

Av Herman J Berge

Tirsdag den 12 september starter hovedforhandlingene (i Oslo byrett) i en sak som Einar og rederdatteren Amelia Riis reiste mot staten v/Oslo skifterett allerede sommeren 1978.

Under skifterettens forvaltning av rederidødsboet etter Amelia's mor, forsvant alle boets midler ut av landet. Dette førte til at hele Amelia's arv, som var 1/3 av den gang norgeshistoriens største dødsbo, ble borte.

En av påstandene er at Oslo skifterett har utvist erstatningsbetingende atferd da boet lot den ene arvingen, rederen Kristoffer Olsen, forvalte boet som han ville, og derved til skade for arvingen Amelia Riis.

Den gang administrerende direktør i Olsen & Ugelstad, høyesterettsadvokat Ole Lund, skal ha vært sentral i uttappingen av bomidlene som siden førte rederiet rett i konkurs, og må derfor møte i retten for å svare på noen av anklagene.

Kravet mot staten kan beløpe seg til flere milliarder kroner.

Det er satt av tre måneder til hovedforhandlingene, hvorav 14 dager er satt av til innledningsforedrag for familien Riis' advokat.

Tags